Nå kan du få pant på hagegruppen din hos Europris!

Europris og Rebell Remiks Bærekraftsenter inngår et samarbeid rundt en panteordning på hagemøbler.

Jublende mennesker, samarbeid Europris og Rebell

Pilotprosjekt tester pant på hagemøbler i Tromsø

Har du hagemøbler du ønsker å kvitte deg med, står Rebell Remiks Bærekraftsenter i Tromsø klar til å hjelpe deg. Og kan varen enkelt repareres og selges videre, vanker det også rabattkuponger fra Europris. Fredrikstad-bedriften har nemlig tatt initiativ til et pilotprosjekt for gjenbruk i samarbeid med Rebell. Rebell Bærekraftsenter har som mål å være et fyrtårn for miljøsamarbeid i Nord-Norge. Her finner innbyggerne et stort utvalg av gjenbruksvarer.

Forlenge levetiden

Målsettingen med prosjektet er å forlenge levetiden til produktene, sier Trude Mork Alnæs, Leder for bærekraft i Europris. -Vi utforsker en sirkulær modell for gjenbruk og resirkulering av materialer. I første omgang tester vi dette på hagemøbler i Fredrikstad og Tromsø. Vi håper selvfølgelig på gode resultater slik at vi kan skalere dette i flere butikker og gjøre gjenbruk enklere for folk flest.

Mottar 300 kroner i pant

Det praktiske opplegget er som følger: Kunder som har hagemøbler de ikke lenger vil beholde, leverer disse hos Rebell Remiks Bærekraftssenter eller tar kontakt for vurdering og gratis henting. Dersom varen er i slik stand at den har potensiale for å kunne selges videre eller enkelt repareres hos Rebell, hentes varene gratis. Kunden mottar som takk 300 kroner i pant i form av en rabattkupong som kan benyttes på ny hagegruppe hos Europris.

Håper dette blir en lokal suksess

-Har du en hagegruppe som støver ned i boden, så hjelper vi deg gjerne. Vi håper dette blir en lokal suksess, hvor Europris og Rebell bidrar til mer bevissthet om gjenbruk, sier Randi Lockertsen, senterleder av Rebell Remiks Bærekraftsenter. -Vi trenger det du ikke lenger bruker. Derfor er vi veldig glad for å tilby hentetjeneste for din hagegruppe. På Rebell er vi alltid på jakt etter møbler til gjenbruk. Det er stor etterspørsel, og du kan bidra med at din hagegruppe kommer til nytte et annet sted, og vi tar litt mer vare på miljøet vårt. Gjør møblene klar, så henter vi gratis i Tromsø-området, sier Rebell-lederen.

Tre i Tromsø – fem i Fredrikstad

Tre Europrisbutikker i Tromsø og fem i Fredrikstad er med i pilotprosjektet der rabattkupongene kan brukes. I Tromsø: Europris Tromsdalen, Europris Stakkevoll og Europris Langnes.

– Det beste du kan gjøre er å bruke hagemøblene så lenge som mulig selv, men skal du uansett kjøpe nytt – pant de gamle, oppfordrer Alnæs.

Mer informasjon om initiativet: https://www.europris.no/pant-utendorsmobler

 • Randi Lockertsen, Rebell Remiks Bærekraftsenter,
  E-post: randi.lockertsen@remiks.no
  Butikken: 453 93 559
  Hentetjeneste: 476 24 206
 • Trude Mork Alnæs, leder for bærekraft Europris
  Mobil: +47 95 822 877
  E-post: trude@europris.no